Beställningssystem för livsmedel
Använder ni fortsättningsvis pappersblanketter eller excel-dokument för att ta emot beställningar? Nu finns det ett betydligt effektivare sätt att hantera detta på, via ett online ERP-system!
Nackdelarna med att använda pdf-dokument eller excel-kalkylblad
- Svårigheter att fylla i. Kunden kanske inte får upp dokumentet på sin dator.
- Svårigheter att skicka in det, kunden kanske inte lyckas skicka in filen.
- Kunden ser inte genast vad beställningen börjar kosta.
- Beställningarna kan inte automatiskt grupperas i rätt grupper
- Mängdenheten kan bli oklar, kunden kanske fyller i ett antal istället för en viktmängd eller tvärtom.
- Beställningen måste hanteras manuellt i flera skeden.
Fördelar med ett online-beställningssystem:
- Kunden kan göra sin beställning på ett enkelt sätt, exempelvis med en smartphone.
- Kunden kan se sina tidigare beställningar.
- Kunden kan rekommendera produkter direkt via sociala medier, exempelvis facebook.
- Kundanskaffningsprocesserna kan utnyttja internet på ett effektivt sätt, eftersom kunden själv kan skapa ett konto.
- Det är enklare att hålla koll på vem som beställt vad.
- Faktureringen underlättas.
- Det blir inga oklarheter gällande vad kunden har beställt, eftersom systemet styr upp processen. Partistorlekarna och partityperna är tydligt angivna.
- Logistiken underlättas. Det går att se hur mycket av en vara som skall levereras en viss dag vilket underlättar packningen av produkterna.